UN HELVASI




dün akşam mevlüt kandili için  yaptığım pratik un helvası
MALZEMELER:
yarım bardak sıvı yağ
1 dolu kaşık  tereyağ
1,5 su bardağı un
2 bardak su veya süt
1,5 bardak toz şeker
YAPILIŞI:
suyu ve şekeri kaynatıp bekletiyoruz...
sıvı yağ, tereyağ ve unu tencereye alıp istediğimiz renge ulaşana kadar kavuruyoruz..
şerbetle buluşturup tencereden kurtulup toparlanana  kadar karıştırıyoruz , 10 dk kadar demlenmeye bırakıp şekil veriyoruz..

Yorumlar

Özgen dedi ki…
Elinize sağlık en sevdiğim tatlılardan biri sevgiler
Nil ModaDusleri dedi ki…
Enfes görünüyor sunum ayrı bi güzel ellerine sağlık :)
Güray Oğul dedi ki…
Müthiş :)) yeni bloguma da beklerim;
http://gezgiccift.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA