8 Kasım 2015 Pazar

EKLER





tarif daha önce bir kaç kez yayınladığım profiterol tarifi sadece krema sıkacağı ile uzun uzun sıktım, profiterolun sosu daha akıcı ekler de eritilmiş çikolata ve krema kullanarak ganaj yaptım.
MALZEMELER: 
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı un
1 fiske tuz
1 fiske şeker
yarım paket margarin
3 yumurta  (küçükse 4) 
YAPILIŞI: 
1.5 suyu şeker tuz ve yağı tencereye koyup kaynatıyoruz 1.5 bardak unu ilave edip 5 dk un helvası kıvamında pişiriyoruz ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz 3 yumurtayı teker teker tahta kaşıkla hamura iyice yediriyoruz krema pompası yada kaşık yardımıyla hamuru tepsiye cevizden biraz büyük parçalar halinde koyuyoruz önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz fırını kapattıktan sonra bir süre içinde bekletiyoruz  .
KREMASI: 
3 su bardağı sut
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 kaşık nişasta
1 yumurta sarısı
vanilya pişirip soğumaya bırakıyoruz, daha sonra çırpılmış yarım pk krem şantı ekliyorum
ÇİKOLATA SOS: 
yarım pk kremayı ısıtıp içerisine 1,5 pk bitter çikolata koyup erittim..

34 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize saülık ne kadar dagüzel görünüyor sevgiler

Zencefil Tasarım Evi dedi ki...

şimdi kahvemin yanında olsaydı da yeseydiim. Ellerine sağlık

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, ekler pastanız çok güzel ve leziz olmuş. Ellerinize sağlık.Kızımın en sevdiği pastalardan biridir.Tarifinizi not alıyorum.

Saygılar.

Gulsah Meral dedi ki...

Ellerinize sağlık. bayılırım eklere. :)

selma tamer dedi ki...

cok lezzetlı olmustur elınıze sağlık

audrey dedi ki...

nefis bayıldım elinize sağlık .-))

Aslı'nın Dünyasıı dedi ki...

Elinize sağlık (:

pasta caddesi dedi ki...

off müthiş bir görüntü gel beni ye diyor :) ellerinize sağlık.

sevgiler

tolunay

Guzellik Hikayesi dedi ki...

Çocukluğumda ne çok sever ve yerdim ben bunlardan.

funda öztkn dedi ki...

kim hayır diyebilir ki elinize sağlık

LEZZET TRAMVAYI dedi ki...

vaaaaa elinize saglık mukemmel olmus

Kendi Mutfağında Şef dedi ki...

Kendisi de çikolata sosu da çok güzel olmuş Ellerinize sağlık.

Bahar Elkovan dedi ki...

bayılırım. elinize sağlık
http://bahareli.blogspot.com.tr/

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkur ederim, insallah kiziniz begenir

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkur ederim, keske gonderme imkanim olssydi

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkurler..sevgiler

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkurler

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkur ederim

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkurlerrr

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkurler

Dilek Mutfakta dedi ki...

Pasta caddesi tesekkurler

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkurler

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkurler

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkur ederim

Dilek Mutfakta dedi ki...

Cok tesekkur ederim

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkurler

Dilek Mutfakta dedi ki...

Tesekkur ederim

hdidem95 dedi ki...

dilekcim bende gruptan fırsat bulursam profiterol ekliycem inş. :) ellerine sağlık becerikli dünürüm
www.hadisofraya.com

Yasemin Yigit dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyor

Yasemin Yigit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Vildanin Mutfagi dedi ki...

en sevdğim tatlıdır elinize sağlık dilek hanım:)))

rojdanın mutfağı dedi ki...

Ellerinize sağlık dilek hanım.. rojdaninmutfagi.blogspot.com

Yemek K. dedi ki...

Dilek hanım merhaba,

Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman sarfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Ellerinize, emeğinize sağlık!

Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel olarak özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık ve Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.


Saygılarımızla,

Yemek Kulübüm
www.yemekkulubum.com

sevdicann dedi ki...

Ellerine sağlık ben de deneyeceğim. .

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...