
MALZEMELER:
- 1 KİLO SÜT
- 10 KAŞIK İRMİK
- 12 KAŞIK TOZ ŞEKER
ÜZERİ İÇİN:
- 4 BARDAK VİŞNE SUYU
- 4 KAŞIK NİŞASTA
- 6 KAŞIK ŞEKER
- VİŞNE TANELERİ
YAPILIŞI:
- Süt-şeker ve irmik tencereye konup muhallebi pişirilir,
- Islatılmış kalıbın altına dökülür.
- Vişne suyu-nişasta - şeker ve 1 kase vişne birlikte pişirilir
- İrmikli muhallebinin üzerine dökülür
- Buzdolabında soğumaya bırakılır,
- 3-4 saat sonra ters çevirilip servis edilir.
9 yorum:
Dilekcim muhteşem görünüyor..Prenses tacımı bende çıkarim ve hemen bu nefis lezzetten hazırlayım bende..teşekkürler.ellerine sağlık..
nefisss görünüyor, ellerinize sağlık.
sevgiler..
It looks delicious but I don't understand your language:( Greetings from Poland:)
Uzun zamandır yapmadım bilsem sana gelirdim ellerine sağlık canım öpüyorum....
Cok güzel görünüyor, denemek isterim,ellerinize saglik
Nasıl güzel görünüyor öyle. Bayıldım vişneli kısmın parlak görüntüsüne. Ellerinize sağlık.
merhabalar ben bu tatlıyı yaptım ama büskiveler döküldü sizin büsküviler nasıl kalıp gibi durdu acaba
4 bardak vişne sulu peltenin üzerine bir de bisküvi serpince irmiğe yer kalmadı. 1 lt süt diyor tarifte.
4 bardak vişne sulu peltenin üzerine bir de bisküvi serpince irmiğe yer kalmadı. 1 lt süt diyor tarifte.
Yorum Gönder