Kayıtlar

Mayıs, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PATLICANLI GÜL BÖREK

Resim
Patlıcan ile yapılan tüm yemeklere bayılırım, özellikle börek içi olarak dayanılmaz bir lezzeti var hala yapmadıysanız deneyin mutlaka... MALZEMELER: 5 YUFKA 1 kilo kadar patlıcan 1 tane büyük kuru soğan 2 tane sivri biber 2 tane domates BÖREĞİN SOSU İÇİN: 1 bardaktan az sıvıyağ 1 bardak su biraz un 2 kaşık sirke YAPILIŞI: Öncelikle iç malzemeyi hazırlayıp soğutun, bunun için önce patlıcanları alaca soyup daha sonra küçük kuşbaşı doğrayıp bir süre tuzlu suda bekletin.1 büyük soğanı ve biberleri yağda kavurun suyunu sıktığınız patlıcanları ekleyip bir süre (10 dk kadar) karıştırdıktan sonra küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin tuzu da ilave edip suyunu çekinceye ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. yufkaları ıslatmak için su-yağ ve sirkeyi karıştırın, yufkaları 4 e bölün yağlı su ile ıslatıp 2 kaşık kadar un serpin iç malzemeyi geniş tarafa koyup rulo yaparak gül şeklinde sarın. Tüm yufkalar bittikten sonra kalan yağlı suyun için

MEYVELİ TART

Resim
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2008/04/ilekli-tart.html daha önce de  bir kaç kez yayınladığım özellikle çilek zamanı evde eksik olmayan pratik bir tart tarifi, çeşitli meyvelerle yapabilirsiniz haydi mutfağaaaaaaaaaaaa.......... MALZEMELER: 125 gr margarin 1 yumurta sarısı 2 kaşık toz şeker 2 kaşık yoğurt 4 kaşık soğuk su 2,5 bardak un 1 pk kabartma tozu çilek tart jölesi KREMASI İÇİN: hazır pasta kremaları,puding,cremole ya da evde yapılmış muhallebi konabilir ben 2 bardak süt 1,5 kaşık nişasta 1,5 kaşık un 6 kaşık şekerle kremasını hazırlıyorum YAPILIŞI: margarin,yumurta sarısı,şeker ve yoğurt 4 kaşık suyla iyice ezilir,un ve kabartma tozu eklenerek hamur yapılır 15 dakika dolapta bekletilen hamur yağlanmış tart kalıbına elle bastırılarak yerleştirilir,kızarıncaya kadar fırınlanır kalıptan çıkarılıp çukur kısmına kreması konur meyveler dizilir,arkasındaki tarife göre tart jölesi pişirilir biraz soğuyunca meyvelerin üzerine devamlı ortaya dökülerek yayılması sağlanır.

KÖSTEBEK TATLI (Dr.Oetker'den)

Resim
bu akşam yemekte karnıyarık-pilav ve cacık vardı arkasından hafif bir tatlı olsun istedim, Dr.OETKER'in KÖSTEBEK TATLI sı tam bu akşam içindi ve de çok pratikti. 2 bardak soğuk sütle hazırlanan bu tatlı çikolata parçaları ve muz aromalı idi, biz beğendik denememiş olanlara önerilir....

FAKİR KEKİ

Resim
bu kekin tarifini canım arkadaşım ve adaşım Dilek'ten aldım   http://incisi.blogspot.com/  aldığımdan beri de 4-5 kez yaptım biz çok beğendik, umarım sizler de dener-beğenirsiniz. MALZEMELER: 4 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı toz şeker 3 bardak un 1 pk kabartma tozu susam YAPILIŞI: Öncelikle kek kalıbını margarin ile yağlayıp her tarafına susam ekip bekletin. Diğer tarafta kek malzemesini iyice çırpıp kalıba dökün. Kakao karıştırmak isterseniz bir kısmını ayırıp 2 kaşık kakao ve 2 kaşık kadar su ekleyip çırpın kekin üzerine döküp bıçak yardımıyla alttan üste biraz karıştırarak 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kadar pişirin.

ANNELER GÜNÜN de KIZ YETİŞTİRME YURDUNDAYDIK

Resim
deryayla lezzetler-sihirliparmaklar-dilek mutfakta-çatlakkafe BİZ bu gün BURSAlı Blog yazarları olarak SANİYE RIZA KIZ YETİŞTİRME Yurdundaydk. Kızlarımızla çok güzel bir gün geçirdik.

EKS MUTFAK AKADEMİSİ BURSA'da...

Resim
NORVEÇ'ten Ülkemize gelen ünlü şef Jostein Medhus ve EKS Mutfak akademesi BURSA şubesinde ''Bloggerlara Özel'' olarak düzenlediği deniz ürünleri pişirme teknikleri ve tadım Workshopunda beraberdik..    uskumru  mezgit somon

Bursalı Bloggerler Bahar Toplantısı ve Canat Kuruyemiş Fsm Şube Açılışı

Resim
http://deryayla.blogspot.com/2013/05/bursal-bloggerler-bahar-toplants-ve.html sevgili arkadaşımız Derya'ya ve katılan tüm arkadaşlarımıza ayrıca sponsor olan firmalara çok teşekkür ederiz.Harika bir gün geçirdik...

AFİLLİ KİTABIM GELDİ

Resim
  http://www.afillikitap.com/ http://www.afillikitap.com/   iSTANBUL da yapılan blog yazarları toplantısında bize hediye olarak kitabımızı  basacaklarını söylemişlerdi, biz de hazırlıkları yapıp gönderdik, bu gün bu harika kitap elime ulaştı teşekkürler Afillikitap...