26 Ocak 2013 Cumartesi

irmik muhallebili-KABAK PASTASI





geçtiğimiz günlerde kabak tatlısını fazla yapınca bitirmekte zorlandık, ne yapsam diye düşünürken eşimin en sevdiği sütlü irmik tatlısı ile birleştirmeye karar verdim tamamen uydurma; tarifi bana ait bir tatlı oldu   biz beğendik kabaklar da bitmiş oldu.
MALZEMELER: 
KABAK KATI İÇİN:  Ezilmiş kabak -iri kırılmış 1 paket kare bisküvi-fındık kırığı-hindistan cevizi hepsini karıştırıp beklemeye aldım.. 
MUHALLEBİ KATI İÇİN:  1 kil süt-10 kaşık irmik--10 kaşık şeker--vanilya ile muhallebiyi yaptım. 
HAZIRLANIŞI: kelepçeli kalıbın altını hafif ıslatıp muhallebiyi  döktüm,soğuduktan sonra kabaklı katı üzerine yaydım buzdolabında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp hindistan cevizi ve fındıkla servis yaptım.

TART TİRAMİSU

MALZEMELER 2 yumurta 1 cay bardagi seker 1 cay bardagi süt 1 cay bardagi sıvı yag 2 kasik kakao 1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya ...