26 Ocak 2013 Cumartesi

irmik muhallebili-KABAK PASTASI





geçtiğimiz günlerde kabak tatlısını fazla yapınca bitirmekte zorlandık, ne yapsam diye düşünürken eşimin en sevdiği sütlü irmik tatlısı ile birleştirmeye karar verdim tamamen uydurma; tarifi bana ait bir tatlı oldu   biz beğendik kabaklar da bitmiş oldu.
MALZEMELER: 
KABAK KATI İÇİN:  Ezilmiş kabak -iri kırılmış 1 paket kare bisküvi-fındık kırığı-hindistan cevizi hepsini karıştırıp beklemeye aldım.. 
MUHALLEBİ KATI İÇİN:  1 kil süt-10 kaşık irmik--10 kaşık şeker--vanilya ile muhallebiyi yaptım. 
HAZIRLANIŞI: kelepçeli kalıbın altını hafif ıslatıp muhallebiyi  döktüm,soğuduktan sonra kabaklı katı üzerine yaydım buzdolabında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp hindistan cevizi ve fındıkla servis yaptım.

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...