Kayıtlar

Ocak 26, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

irmik muhallebili-KABAK PASTASI

Resim
geçtiğimiz günlerde kabak tatlısını fazla yapınca bitirmekte zorlandık, ne yapsam diye düşünürken eşimin en sevdiği sütlü irmik tatlısı ile birleştirmeye karar verdim tamamen uydurma; tarifi bana ait bir tatlı oldu   biz beğendik kabaklar da bitmiş oldu. MALZEMELER:  KABAK KATI İÇİN:  Ezilmiş kabak -iri kırılmış 1 paket kare bisküvi-fındık kırığı-hindistan cevizi hepsini karıştırıp beklemeye aldım..  MUHALLEBİ KATI İÇİN:  1 kil süt-10 kaşık irmik--10 kaşık şeker--vanilya ile muhallebiyi yaptım.  HAZIRLANIŞI: kelepçeli kalıbın altını hafif ıslatıp muhallebiyi  döktüm,soğuduktan sonra kabaklı katı üzerine yaydım buzdolabında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp hindistan cevizi ve fındıkla servis yaptım.