irmik muhallebili-KABAK PASTASI





geçtiğimiz günlerde kabak tatlısını fazla yapınca bitirmekte zorlandık, ne yapsam diye düşünürken eşimin en sevdiği sütlü irmik tatlısı ile birleştirmeye karar verdim tamamen uydurma; tarifi bana ait bir tatlı oldu   biz beğendik kabaklar da bitmiş oldu.
MALZEMELER: 
KABAK KATI İÇİN:  Ezilmiş kabak -iri kırılmış 1 paket kare bisküvi-fındık kırığı-hindistan cevizi hepsini karıştırıp beklemeye aldım.. 
MUHALLEBİ KATI İÇİN:  1 kil süt-10 kaşık irmik--10 kaşık şeker--vanilya ile muhallebiyi yaptım. 
HAZIRLANIŞI: kelepçeli kalıbın altını hafif ıslatıp muhallebiyi  döktüm,soğuduktan sonra kabaklı katı üzerine yaydım buzdolabında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp hindistan cevizi ve fındıkla servis yaptım.

Yorumlar

nursel dedi ki…
Ayy çok güzel görünüyor.Elinize sağlık.Tarifi de olacak herhalde. :)
nursen aksoy dedi ki…
Dilekcim muhteşem bir lezzet olmuş,ellerine sağlık canım.
Nilgün Komar dedi ki…
bayılrdımmmmmmmmm
HANDE CİGER dedi ki…
Çok güzel gözüküyor ... Ayrıca neden uydurma düyorsunuz yapılan tarifler herşekilde uydurma :))) ellerinize sağlık ....
pınar doğan dedi ki…
Ellerinize saglik cok guzel
Rosita Vargas dedi ki…
Me encanta esta receta luce muy bonita y exquisita,abrazos y abrazos.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ