irmik muhallebili-KABAK PASTASI
geçtiğimiz günlerde kabak tatlısını fazla yapınca bitirmekte zorlandık, ne yapsam diye düşünürken eşimin en sevdiği sütlü irmik tatlısı ile birleştirmeye karar verdim tamamen uydurma; tarifi bana ait bir tatlı oldu biz beğendik kabaklar da bitmiş oldu.
MALZEMELER:
KABAK KATI İÇİN: Ezilmiş kabak -iri kırılmış 1 paket kare bisküvi-fındık kırığı-hindistan cevizi hepsini karıştırıp beklemeye aldım..
MUHALLEBİ KATI İÇİN: 1 kil süt-10 kaşık irmik--10 kaşık şeker--vanilya ile muhallebiyi yaptım.
HAZIRLANIŞI: kelepçeli kalıbın altını hafif ıslatıp muhallebiyi döktüm,soğuduktan sonra kabaklı katı üzerine yaydım buzdolabında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarıp hindistan cevizi ve fındıkla servis yaptım.
Yorumlar