SAKSI KEBABI-VİŞNELİ İRMİK TATLISI / Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor-2-
SAKSI KEBABI
MALZEMELER:
- 2 TANE BOSTAN PATLICAN
- MİSKET KÖFTE
- 2 PATATES
- 2 TANE DOMATES
- 1 DİŞ SARIMSAK
- KARABİBER-TUZ
YAPILIŞI:
- Patlıcanlar alacalı soyulup ortadan ikiye bölünür,
- İçleri oyulup tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir,
- Daha sonra iyice kurulanıp bol yağda kızartılır.
- Kıyma-soğan ve baharatlarla yapılmış olan misket köfteler ve küp küp doğranan patatesler kızartılıp patlıcanların içlerine doldurulur.
SOS İÇİN:
- 2 Domates rendelenir az sıvıyağda sarımsak-tuz ve karabiberle pişirilir. tepsinin altına sos yayılıp üzerine patlıcanlar oturtulur, 15 dk kadar fırınlanır.
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
- 1 KİLO SÜT
- 10 KAŞIK İRMİK
- 12 KAŞIK TOZ ŞEKER
ÜZERİ İÇİN:
- 4 BARDAK VİŞNE SUYU
- 4 KAŞIK NİŞASTA
- 6 KAŞIK ŞEKER
- VİŞNE TANELERİ
YAPILIŞI:
- Süt-şeker ve irmik tencereye konup muhallebi pişirilir,
- Islatılmış kalıbın altına dökülür.
- Vişne suyu-nişasta - şeker ve 1 kase vişne birlikte pişirilir
- İrmikli muhallebinin üzerine dökülür
- Buzdolabında soğumaya bırakılır,
- 3-4 saat sonra ters çevirilip servis edilir.
Yorumlar