KAKAOLU ŞEKERPARE





 MALZEMELER 

  • yarım paket yumuşak margarin 
  • 1 çay bardağı irmik 
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek) 
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket kakao (25 gr) 
  • aldığı  kadar un(ele yapışmayacak kıvamda olmalı)  
  • FINDIK  

ŞERBET İÇİN:  

  • 3,5 bardak şeker 
  • 3,5 bardak su  
  • birkaç damla limon suyu    
YAPILIŞI:  

  • Öncelikle şerbetimizi 10 dk kadar kaynatıp, soğumaya bırakalım. 
  • Daha sonra hamur malzemelerimizi yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım 
  • yağlanmış tepsiye dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batıralım  
  • 200 derecede ortalama 20-30 dk pişirelim 
  • çıktıktan birkaç dakika sonra oda ısısındaki şerbetimizi döküp, üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.


Yorumlar

Nurşen Aksoy dedi ki…
Dilekcim çatalımı ekrana batırmak istedim,o kadar canlı duruyorki..ellerine sağlık canım..
anne eli gibi dedi ki…
eline sağlık dilek'cim nefis görünüyor.hayırlı iftarlar...
Emel Yılmaz Akan dedi ki…
Ellerine sağlık nefis olmuş uzun zamandır yapmıyordum
hatırlatman iyi oldu ...
Sevgilerimle...
Handan Çuhadar dedi ki…
ellerinize sağlık dilek hanım muhteşem görünüyorlar...