KAKAOLU ŞEKERPARE
MALZEMELER
- yarım paket yumuşak margarin
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao (25 gr)
- aldığı kadar un(ele yapışmayacak kıvamda olmalı)
- FINDIK
ŞERBET İÇİN:
- 3,5 bardak şeker
- 3,5 bardak su
- birkaç damla limon suyu
- Öncelikle şerbetimizi 10 dk kadar kaynatıp, soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hamur malzemelerimizi yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım
- yağlanmış tepsiye dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batıralım
- 200 derecede ortalama 20-30 dk pişirelim
- çıktıktan birkaç dakika sonra oda ısısındaki şerbetimizi döküp, üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.
Yorumlar
hatırlatman iyi oldu ...
Sevgilerimle...