BEYTİ - KAKAOLU ŞEKERPARE / GoldMaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor -3-


MALZEMELER:


  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon

SARMAK İÇİN:


  • 1 adet yufka
  • 50 gram margarin veya sıvıyağ
SOSU:
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 adet yumurta üzerine sürmek için

ÜZERİNE


  • yeterince yoğurt
  • 2 kaşık tereyağ

YAPILIŞI

  • Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır .
  • 1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur.
  •  1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Margarin eritilir ,1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarafına sürülür yada sıvıyağla yağlanabilir ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir ,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerine1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir . 
  • Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar fırına sürülür 10 dakika kadar pişirilir .
Servis tabağına alınıp üzerine yoğurt konur, kırmızı biberli tereyağ kızdırılıp dökülür.Kolay gelsin afiyet olsun.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER 

  • yarım paket yumuşak margarin 
  • 1 çay bardağı irmik 
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek) 
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket kakao (25 gr) 
  • aldığı  kadar un(ele yapışmayacak kıvamda olmalı)  
  • FINDIK  

ŞERBET İÇİN:  

  • 3,5 bardak şeker 
  • 3,5 bardak su  
  • birkaç damla limon suyu    
YAPILIŞI:  

  • Öncelikle şerbetimizi 10 dk kadar kaynatıp, soğumaya bırakalım. 
  • Daha sonra hamur malzemelerimizi yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım 
  • yağlanmış tepsiye dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batıralım  
  • 200 derecede ortalama 20-30 dk pişirelim 
  • çıktıktan birkaç dakika sonra oda ısısındaki şerbetimizi döküp, üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.

Yorumlar

nursen aksoy dedi ki…
Dilekcim bu nasıl muhteşemlik..Görüntü iştah kabartıyor,ellerine sağlık canım..Kebabı yemeye geliyorum...
tatlı tarifleri dedi ki…
Mükemmel görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Hayırlı ramazanlar. :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ