27 Temmuz 2013 Cumartesi

BEYTİ - KAKAOLU ŞEKERPARE / GoldMaster Ramazan Mutfaklarına Sihirli Eller Dokunuyor -3-


MALZEMELER:


  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon

SARMAK İÇİN:


  • 1 adet yufka
  • 50 gram margarin veya sıvıyağ
SOSU:
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 adet yumurta üzerine sürmek için

ÜZERİNE


  • yeterince yoğurt
  • 2 kaşık tereyağ

YAPILIŞI

  • Köfte malzemeleri yoğurulup köfte hazırlanır .
  • 1 kaşık tereyağ veya margarin eritilir biber salçası katılıp kavrulur.
  •  1 su bardağı su eklenip kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Margarin eritilir ,1 adet yufka masaya serilir eritilen margarin yufkanın her tarafına sürülür yada sıvıyağla yağlanabilir ortadan kesilir , kesilen yufkanın geniş taraflarına 2 parçaya ayırdığımız köfte rulo şeklinde yerleştirilir ,çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır 2 santim genişliğinde verev kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerine1 bütün yumurta çırpılarak sürülür, sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir . 
  • Soğuyan salçalı sos üzerlerine dökülerek tekrar fırına sürülür 10 dakika kadar pişirilir .
Servis tabağına alınıp üzerine yoğurt konur, kırmızı biberli tereyağ kızdırılıp dökülür.Kolay gelsin afiyet olsun.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MALZEMELER 

  • yarım paket yumuşak margarin 
  • 1 çay bardağı irmik 
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek) 
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket kakao (25 gr) 
  • aldığı  kadar un(ele yapışmayacak kıvamda olmalı)  
  • FINDIK  

ŞERBET İÇİN:  

  • 3,5 bardak şeker 
  • 3,5 bardak su  
  • birkaç damla limon suyu    
YAPILIŞI:  

  • Öncelikle şerbetimizi 10 dk kadar kaynatıp, soğumaya bırakalım. 
  • Daha sonra hamur malzemelerimizi yoğurup, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım 
  • yağlanmış tepsiye dizdiğimiz şekerparelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp fındıkları batıralım  
  • 200 derecede ortalama 20-30 dk pişirelim 
  • çıktıktan birkaç dakika sonra oda ısısındaki şerbetimizi döküp, üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyelim.

2 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Dilekcim bu nasıl muhteşemlik..Görüntü iştah kabartıyor,ellerine sağlık canım..Kebabı yemeye geliyorum...

tatlı tarifleri dedi ki...

Mükemmel görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Hayırlı ramazanlar. :)

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...