5 Temmuz 2013 Cuma

BELİ KIRIK

BELİ KIRIK



MALZEMELER:

  • 1 KİLO UZUN PATLICAN
  • DOMATES
  • SARIMSAK
  • SİVRİ BİBER
  • TUZ -SIVI YAĞ

KÖFTESİ İÇİN:

  • 300 GR KADAR KIYMA
  • 1 KAŞIK KADAR  EKMEK İÇİ(olmasa da olur)
  • 1 SOĞAN
  • karabiber-tuz

YAPILIŞI:

  • Kıyma , ekmek içi ve istenen baharatlarla köfte yoğurulup elle iyice bastırılarak şekil verilir.
  • Patlıcanlar 2 şer santim arayla verevine koparmadan kesilir, tuzlu suda bir süre bekletilir. 
  •  Daha sonra yıkanıp kurulanan patlıcanların kesiklerinin aralarına köfteler yerleştirilip tencereye ya da tepsiye dizilir,
  • üzerine sıvı yağ- bol domates rendesi-sarımsak ve doğranmış sivri biberler konup ister fırında, istenirse de tencerede kısık ateşte pişirilir.
  • Domatesler susuz ise domates salçası sulandırılıp eklenebilir







3 yorum:

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Ellerinize sağlık. Bu yemeğe biz Patlıcan Dizmesi(Düzmesi) deriz. Çokta beğinilen bir yemektir.
Sevgilerimle

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

canım eline sağlık çok severim:)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
elimde Osmanlı Mutfağı adında bir kitap var.
Bu tarifi orada gördüm ve yapmaya karar verdim.
İnternetten bakıp nasıl yapılmış, değişik öneriler var mı diye bakarken en aklıma yatan tarif sizinki oldu.
Diğer tarifler yağda kızartılıyor. Ailecek kızartmaya karşı olduğumuz için ben fırında yapacağım İnşallah.
Hülya

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...