Kayıtlar

Ekim 26, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

MİDYE BAKLAVA ve BAYRAM MENÜSÜ

Resim
MİDYE BAKLAVA

MALZEMELER: 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kurumaya 1 yumurta 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 3 bardak kadar un kıyılmış ceviz AÇMAK İÇİN :Nişasta ŞERBETİ İÇİN: 3 BARDAK SU -3 BARDAK ŞEKER Yarıma yakın limon suyu ÜZERİ İÇİN :50 GR KADAR TEREYAĞI
YAPILIŞI: Şerbet hazırlanır soğumaya bırakılıR.Sıvıyağ, süt, seker maya tuz ve yumurta bir kaba alınır ve iyice karıştırılıp un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamuru 20 dakika dinlendirilir. 6 bezeye bölünür.
Nişasta ile her biri yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste konur. Sonra hepsi birlikte yaklaşık 50 cm büyüklüğünde açılır. Sıkıca rulo yapılır.1 parmak eninde kesilir.
Her bir parça el ile bastırarak açılır ve içine ceviz konduktan sonra ikiye katlanır üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür. LİMONLU TAVUK
CEVİZLİ LOKUM
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

KIYMALI PİDE(CANTIK)

 CEVİZLİ K…