16 Ekim 2012 Salı

KIYMALI PATATESLİ GÜL BÖREK





MALZEMELER:
1  Kilo yufka
250 gr kadar kıyma
3 tane patates
1 büyük soğan
sıvıyağ-su karışımı
YAPILIŞI:
soğan ve kıyma iyice kavrulur rendelenmiş ve suyu sıkılmış patatesler ve tuzu konup bir süre daha kavrulduktan sonra altı kapatılır,istenirse karabiber ekilip soğumaya bırakılır.
yufkalar 4 e bölünür yağlı-su ile ıslatılıp geniş tarafına iç harç konur rulo yapılıp gül gibi sarılır,hepsi tamamlandıktan sonra üzerlerine kalan yağlı su sürülür istenirse yumurta sarısı sürüp susam ekilir.

TART TİRAMİSU

MALZEMELER 2 yumurta 1 cay bardagi seker 1 cay bardagi süt 1 cay bardagi sıvı yag 2 kasik kakao 1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya ...