Kayıtlar

Nisan, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

TAHİNLİ KURABİYE

Resim
MALZEMELER: 1bardak tahin   1 bardak sıvıyağ  1 bardak pudra şekeri  4 bardak un  bu ölçüleri çay bardağı ya da su bardağı ile yapabilirsiniz resimde gördüğünüz kadar kurabiye için çay bardağı ölçüsü yeterli.  tüm malzemeyi yoğurup cevizden küçük parçalar kopararak yuvarlayın 15 dk kadar fırınlayıp pudra şekerine bulayın.

YASEMİN ÇAYI

Resim
Bugün baharatçıda alışveriş yaparken çok ilgimi çekti sizlerle paylaşmak istedim,top top satılıyor sıcak suya girince çiçek açıyor yasemin miş işte faydaları: Yasemin Çayının Başlıca Faydaları - Rahatlatır, uyku sorununuz varsa yatmadan 45 dk. önce bir fincan içiniz. - Stres altında olanlar ise demli olarak yasemin çayı içebilir. - Ağız kokusu giderici ve ferahlatıcıdır. - Göğsü yumşatır, Çayın Hazırlanışı:Yasemin çayı kaynatılmaz haşlama ve demleme yöntemiyle hazırlanır.Çok koyu demlerseniz veya kaynatırsanız rengi koyu olur ve tadı acılaşır.Eğer yanlışlıkla çok koyu yaptıysanız içine sıkacağınız 1-2 damla limon rengini açar tadının acılığnı alır

DAMALI (satranç) PASTA

Resim
çok sene önce heveslenip denemiştim,bir daha da yapmadım. Değişik bir pasta tarifi ararken aklıma takıldı eee güzel de oldu yiyenler beğendi,değişiklik arayanlara işte tarif... MALZEMELER: 20 cm kelepçeli kalıp 3 yumurta ------------------- 3 yumurta 3 fincan un ------------------ 3 fincan un 3 fincan şeker ----------------------- 3 fincan şeker 1 fincan sıcak su ---------------------- 1 fincan sıcak su 1 pk k. tozu -------------- 1 pk k. tozu --- 1 pk kakao bir kakaolu -1 sade kek yapıp her ikisini de ortadan kesip 4 kat elde ediyoruz,resimde görüldüğü gibi 3 boyda kesip birbirinin içine yerleştiriyoruz. Bu işlemi hazır pastabanla da yapabilirsiniz. Aralarını ben gazozla ıslatıp vanilyalı puding pişirip sürdüm,her kata ince dilimlenmiş muz koydum, üzerini de kre

ZEYTİNYAĞLI -PORTAKALLI SEBZE

Resim
bu yemeğe isim uyduramadım,komşum AYLİN' den öğrendiğim harika bir lezzet yiyen herkesten tam not aldı deneyin derim. MALZEMELER: 2 tane irice patates 2 tane havuç yeterince brokoli 2 tane domates zeytinyağı tuz-1 tane kesmeşeker 2 tane portakalın suyu 1 tane kuru soğan YAPILIŞI: patates-havuç -domates küp küp doğranır,brokoliler küçük dallara ayrılır,zeytinyağında doğranan soğan hafif pembeleştirilir havuçlar daha sonra patatesler ardından brokoliler sotelenip domatesler konur en son portakal suyu,tuz ve şekeri eklenip pişmeye bırakılır.

PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ

Resim
MALZEMELER: 1 kilo kabak zeytinyağı 1 fincan pirinç salça-tuz-1 kesme şeker 1 tane kuru soğan YAPILIŞI: kabakların kabukları kazındıktan sonra kuşbaşı doğranır,tencerede yeteri kadar zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur kabaklar ve salça konup birkaç kez karıştırılır suyu eklendikten sonra pirinç-tuz-şeker eklenip pişmeye bırakılır. Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

ÇİLEKLİ-MUZLU PASTA

Resim
sosyete mantısı pileli börek hafta sonu eşimin doğum günüydü,çilekli pastayı onun için yaptım,pileli böreği de o kadar çok blogda gördüm ki ben yapmazsam olmaz dedim ve yaptım:))) yapılış aşamalarını daha sonra paylaşacağım. PASTA ESKİ TARİFLERİMDEN TEKRAR KOPYALIYORUM MALZEMELER: 4 yumurta 1 bardak tozşeker 1 bardak un yarım bardak nişasta yarım çay bardağı sıcak su 1 pk kabartma tozu KREMASI: 3 BARDAK SÜT 2 kaşık nişasta 1 kaşık un yarım bardak şeker 1 yumurta sarısı YAPILIŞI: --yumurta sarılarını ve bayazlarını ayrı kaplara koyup her ikisinede yarım bardak şeker ekledim ve iyice çırptım yumurta sarılarını çırparken yarım bardakta sıcak su ekleyip 2-3 dakika daha çırptıktan sonra yumurta beyazları ile karıştırdım daha sonra kuru malzemeleri ekledim çırpma teliyle iyice karıştırp 20 cm kelepçeli kalıpta 175 derecede yaklaşık 35 dakika pişirdim. --kreması için önce şekerle yumurta sarısını çırpıp un ve nişastasını ekledim azar azar sütü ekleyerek karıştırıp pişirdim,soğuttum. --üzer

İŞKEMBE ÇORBASI-ETLİ LAHANA SARMASI

Resim
İŞKEMBE ÇORBASININ ETLERİNİ SEVMESEM DE SÜZEREK YERİM ve de sık sık yaparım,ben ET VE BALIK KURUMU ndan jöle işkembe alıyorum,çok pratik oluyor. MALZEMELER: 300 gr kadar jöle işkembe 2 kaşık un tuz-su TERBİYESİ İÇİN: Yumurta sarısı-yarım limon suyu ÜZERİ İÇİN: sirkeli sarımsak YAPILIŞI: işkembeyi tuz ve yeterince su ile düdüklü tencere de 15 dk kadar haşlıyorum daha sonra soğuk su ile sulandırdığım 2 kaşık unu kaynayan çorbaya ekleyip kıvam almasını sağlıyorum etler yumuşayınca 1 yumurta sarısı ve yarım limonun suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini yapıyorum bir kez fokurdatıp altını kapatıyorum. Üzerine tereyağ yakıp sirkeli sarımsakla servis yapıyorum.