PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ




MALZEMELER:
1 kilo kabak
zeytinyağı
1 fincan pirinç
salça-tuz-1 kesme şeker
1 tane kuru soğan
YAPILIŞI:
kabakların kabukları kazındıktan sonra kuşbaşı doğranır,tencerede yeteri kadar zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur kabaklar ve salça konup birkaç kez karıştırılır suyu eklendikten sonra pirinç-tuz-şeker eklenip pişmeye bırakılır.
Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

Yorumlar

annemineli dedi ki…
Çok sevdiğim bir yemek,ellerin dert görmesin..öptüm....
Hatice dedi ki…
Ben de çok severim. Ellerinize sağlık. Bu yemeğe dereotu çok yakışıyor. Tavsiye ederim.
birtutamkekik dedi ki…
hiç pirinç ile denememmiştim..:)
ellerinize sağlık..
çok hoşş..
sevgilerimle...
sarımutfak-hande dedi ki…
çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım
zeys dedi ki…
cok sevdıgım bır yemektır sende cok guzel tarıf etmıssın cnm elıne saglık bu arada blogunu yenı kesfettım, takıpteyım.benımkıne de beklerım :) sevgıler..:)

http://zeysfashionroom.blogspot.com/
ehlikeyfchef dedi ki…
dün bu yemeği yapmaktı niyetim bi baktım dolaptan çıka çıka bir kabak çıktı geri kalanını ne yapmışsam:)hevesim kursağımda kaldı yani şimdi görüncede canım istedi tekrar ellerinize sağlık ayrıca portakallı kerevizde favorimdir oda nefis görünüyor ellerinize sağlık...
ehlikeyfchef dedi ki…
kerevizi nerden çıkarmışım ben zeytinyağlı portakallı sebze yazmak isterken sürçilisanımız affola:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ