Kayıtlar

Nisan 2, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İŞKEMBE ÇORBASI-ETLİ LAHANA SARMASI

Resim
İŞKEMBE ÇORBASININ ETLERİNİ SEVMESEM DE SÜZEREK YERİM ve de sık sık yaparım,ben ET VE BALIK KURUMU ndan jöle işkembe alıyorum,çok pratik oluyor. MALZEMELER: 300 gr kadar jöle işkembe 2 kaşık un tuz-su TERBİYESİ İÇİN: Yumurta sarısı-yarım limon suyu ÜZERİ İÇİN: sirkeli sarımsak YAPILIŞI: işkembeyi tuz ve yeterince su ile düdüklü tencere de 15 dk kadar haşlıyorum daha sonra soğuk su ile sulandırdığım 2 kaşık unu kaynayan çorbaya ekleyip kıvam almasını sağlıyorum etler yumuşayınca 1 yumurta sarısı ve yarım limonun suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini yapıyorum bir kez fokurdatıp altını kapatıyorum.Üzerine tereyağ yakıp sirkeli sarımsakla servis yapıyorum.