ETİMEK TATLISI
MALZEMELER:
1 PK tuzsuz etimek
2 bardak toz şeker
MUHALLEBİSİ
1 KİLO SÜT
1 bardak un
1 bardak şeker
1 diş damla sakızı(isteğe bağlı)
ÜZERİ İÇİN:
1 paket kremşanti(çırptıktan sonra yarısını muhallebiye ekliyorum yarısını üzerine sürüyorum)
1 bardak süt
hindistan cevizi
YAPILIŞI:
2 bardak şekeri karamel oluncaya dek yakıyorum,2 bardak sıcak su ekleyip fokurdayınca kapatıp borcama dizdiğim etimeklerin üzerine döküyorum.süt-un-şekerle muhallebiyi yapıp ılınınca içine kremşantinin yarısını koyup çırpıyorum etimeklerin üzerine yayıyorum, kalan kremşantiyi üzerine sürüp soğutuyorum,BOLCA HİNDİSTAN CEVİZİ serpip servis yapıyorum.
Yorumlar
zel olmuş ellerine sağlık öpüyorum kocaman.
Sevgilerimle