TAVUKLU SANDAL SEFASI


Baharın kendini göstermeye başladığı bu günlerde pazarlar çeşitli sebzelerle,otlarla dolu. kış boyunca kabak almamaya dikkat ettim ama artık patlıcan ve kabakla yapılan yemeklere de soframızda yer vermek gerekiyor bence işte size kabakla yapabileceğiniz çok hafif bir yemek:
MALZEMELER:
5 TANE KABAK
1 TANE KEMİKSİZ TAVUK GÖĞSÜ
BEŞAMEL SOS ( 2 yemek kaşığı un - 1.5 yemek kaşığı tereyağı- 1 su bardağı süt- 50 gr kaşar peyniri)
    Tuz
    Karabiber
dereotu
YAPILIŞI : öncelikle kabaklarımızın üzerini kazıyoruz ve tuzlu suda bütün olarak haşlıyoruz, daha sonra ortadan ikiye bölüp kaşıkla ortalarını oyuyoruz.Beşamel sosumuzu yapıp haşladığımız tavuk göğsünü ekleyip biraz pişirip tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.Oyduğumuz boşluklara doldurup üzerine kaşar rendesi ve dereotu koyup fırınlıyoruz.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Ellerinize emeklerinize saglik .
Unknown dedi ki…
Nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
mutfagabuyrun dedi ki…
vayyyy.harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Unknown dedi ki…
Canım nasılda güzel bende yazın çok
yaparım ellerine sağlık öpüyorum.
Ayşe'nin Mutfağı dedi ki…
DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNİZE SAĞLIK
Unknown dedi ki…
artık zamanı geldi degilmi kabagın.ellerine saglık.
Gönülünce dedi ki…
Bende bu hafta pazardan tüm sebzelerden aldım...Bayılıyorum tüm sebzelere...Sandal sefanda misler gibi olmuş ellerine sağlık arkadaşım...

Sevgiler...