25 Nisan 2011 Pazartesi

TAVUKLU SANDAL SEFASI


Baharın kendini göstermeye başladığı bu günlerde pazarlar çeşitli sebzelerle,otlarla dolu. kış boyunca kabak almamaya dikkat ettim ama artık patlıcan ve kabakla yapılan yemeklere de soframızda yer vermek gerekiyor bence işte size kabakla yapabileceğiniz çok hafif bir yemek:
MALZEMELER:
5 TANE KABAK
1 TANE KEMİKSİZ TAVUK GÖĞSÜ
BEŞAMEL SOS ( 2 yemek kaşığı un - 1.5 yemek kaşığı tereyağı- 1 su bardağı süt- 50 gr kaşar peyniri)
    Tuz
    Karabiber
dereotu
YAPILIŞI : öncelikle kabaklarımızın üzerini kazıyoruz ve tuzlu suda bütün olarak haşlıyoruz, daha sonra ortadan ikiye bölüp kaşıkla ortalarını oyuyoruz.Beşamel sosumuzu yapıp haşladığımız tavuk göğsünü ekleyip biraz pişirip tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.Oyduğumuz boşluklara doldurup üzerine kaşar rendesi ve dereotu koyup fırınlıyoruz.

7 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize emeklerinize saglik .

Hayat Cafe dedi ki...

Nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

sevda dedi ki...

vayyyy.harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

derya dedi ki...

Canım nasılda güzel bende yazın çok
yaparım ellerine sağlık öpüyorum.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNİZE SAĞLIK

Eylem dedi ki...

artık zamanı geldi degilmi kabagın.ellerine saglık.

Gönülünce dedi ki...

Bende bu hafta pazardan tüm sebzelerden aldım...Bayılıyorum tüm sebzelere...Sandal sefanda misler gibi olmuş ellerine sağlık arkadaşım...

Sevgiler...

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...