Kayıtlar

Eylül, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

SARDALYA TAVA

Resim
Balık konusunda çok acemiyim hangi balık ne zaman ve nasıl yenir hiç bilmem,sardalyanın ızgarası güzel olurmuş ama ben unlayıp kızartmayı tercih ettim e yendimi??? yendiii:)))

KOLAY PİZZA-kahvaltılıklar etkinliği-

Resim
http://fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com/ arkadaşımızın düzenlediği KAHVALTILIKLAR ETKİNLİĞİ ne kolay pizzayla kayılmak istedim.Kolay gelsin hemşerim... AYNI PİZZA tarifini hem tencerede hem fırında yapıyorum, teflon tencerede pişirecekseniz 15 dk kapağını açmadan kısık ateşte pişirin yada borcama koyup fırınlayabilirsiniz MALZEMELER: 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 3 -4 kaşık sıvıyağ kabartma tozu-tuz 3 fincan dolusu un üzeri için domates rendesi-sucuk-sosis-kaşar kullanabilirsiniz. yuvarlak borcam ya da karnıyarık tenceresi kullanabilirsiniz. YAPILIŞI cıvık bir hamur olduğu için tahta kaşıkla yoğurabilirsiniz bol yağlanmış tencere veya borcama elinizide yağlayarak hamuru yayıp üzerine malzemeleri en sonda kaşar rendesini koyarak pişirebilirsiniz.

KIZILCIK ŞERBETİ

Resim
YİNE bayramda içmek için yaptığım kızılcık şerbeti soğuk soğuk iyi gitti... YAPILIŞI: kızılcıkları bol suyla iyice haşlayıp süzüp şekerle tatlandırıyorum şişelere doldurup dolapta muhafaza ediyorum uzun süre saklayabileceğiniz bir içecek. aynı işlemi kırmızı eriklede yapıyorum o da çok lezzetli oluyor.

KIYMALI PAPATESLİ BÖREK

Resim
Bayramda yaptığım bir börek, tarifi var ama görüntü çok güzeldi dayanamadım yayınladım::))) http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2009/03/patatesli-kiymali-borek.html

ÇİÇEK EKMEK

Resim
geçen sabah oğluma kahvaltı için ekmeğim kalmadığını farkettim çaresizlikten uydurma bir ekmek mayaladım tam ölçü veremem ama aşağıyukarı malzemeler: 1 bardak ılık süt yarım paket yaşmaya 1 kaşık kadar sıvıyağ alabildiği kadar un ve tuz hamuru cıvık olacak şekilde yoğurdum,15 dakika kadar güneşte mayalandırdım daha sonra tekrar yoğurup bezelere ayırıp kelepçeli kalıba yerleştirdim yine 15-20 dakika güneşte mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüp fırınladım.