Kayıtlar

Ocak 5, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KIYMALI PİDE

Resim
çok sevdiğimiz kıymalı pideyi bazı yerler dışında dışarıda yiyemiyor insan ya evde kıymasını hazırlayıp fırına götüreceksiniz yada benim gibi evde yapıp gönül rahatlığıyla afiyetle yiyeceksiniz. MALZEMELER 2 bardak ılık süt (1 bardağı su olabilir) 1 bardaktan az sıvıyağ 4\3 1 paket yaşmaya 2 yemek kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak) üzerine yumurta sarısı İÇ MALZEME: kıyma 2 soğan sivribiber domates-maydanoz tuz-karabiber-su kıyma yağsızsa birkaç damla sıvıyağ YAPILIŞI: yoğurma kabının içine un-tuz-şeker konup ortası havuz gibi açılır 2 bardak ılık süt konup maya içinde eritilip hamur yumuşak olacak kıvamda yoğurulur ılık bir yerde üzeri örtülerek(ben streç sarıyorum)1 saate yakın mayalandırılır.Bu arada iç malzeme hazırlanır soğanlar küçük küçük doğranır aynı şekilde sivribiberler-domatesler doğranıp kıymaya eklenir tuz,karabiberle tatlandırılır kıyma sulu olmalı bunun için yeterince su eklenip yoğurulur. mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar ko…