5 Kasım 2010 Cuma

MEYVELİ PASTA







http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2010/05/cilekli-pasta.html daha önce aynı pastayı çilekli yapmıştım,mevsim meyvelerine göre istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz,ben pandispanyasını çok beğeniyorum yumuşacık oluyor tavsiye ederim..
MALZEMELER:
4 YUMURTA
1 bardak tozşeker
1 bardak un
yarım bardak nişasta
vanilya
1 fincan sıcak su
yarım pk kabartma tozu
YAPILIŞI:
1 bardak şekerin yarısıyla yumurta aklarını katılaşıncaya kadar, diğer yarısıyla da yumurta sarılarını 1 fincan sıcak suyla beraber iyice çırpalım.Önce sarıları daha sonrada un-nişasta-vanilya ve yarım pk kabartma tozunu yumurta aklarına söndürmeden tahta kaşıkla karıştıralım.Tabanına yağlı kağıt koyduğumuz orta boy çemberli kalıpta 175 derecede 40 dk kadar pişirip soğumaya bırakalım.
KREMASI:
3 bardak süt
1,5 kaşık nişasta
1,5 kaşık un
yarım bardak şeker
vanilya
1 bardak sütle yapılmış 1 paket kremşanti
ben kremayı pişirip soğuttuktan sonra kremşantinin yarısını ekledim kalan yarısıylada üzerini süsledim.

6 yorum:

annemineli dedi ki...

Canım ne güzel bir pasta, inan özendim, ellerin dert görmesin, yiyenler doymasın...öpüyorum...görüşmek dileklerimle......

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

ellerine saglik canim harikaa gorunuyor

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Pasta nefis görünüyor. Afiyetler olsun.
Sevgiyle kal.

derya dedi ki...

Canımmmm ben bu enfes pastaya yorum yazmayı unutmuşum.Ellerine sağlık ha
rika olmuş öpüyorum.

zeynep dedi ki...

Ne güzel bir yerr burasııı;P...Bir girdim daha çıkamadım çarpıldım nefis nefisssss görünüyor hepside ....Sevgilerr
http://istezeynep.blogspot.com/....Çarpmaz belki ama beklerim...

sarımutfak-hande dedi ki...

harika bir pasta ellerine sağlık canım

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...