İYİ BAYRAMLAR--GÜL TATLISI
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yumuşak margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
aldığı kadar un(1 kiloya yakın)
ŞERBET:
4 bardak şeker
4 bardak su (kaynamaya başlayınca 10 dk)
şerbet önceden yapılıp soğutulacak
YAPILIŞI: HAmur yoğurulup merdane ile çok ince olmayacak şekilde açılacak ağzı geniş çay bardağı ile yuvarlaklar kesilip 3 yada 4 yuvarlak hafif üstüste gelecek şekilde dizilip arasına istenirse ceviz konup rulo yapılacak ve tam ortadan kesilecek böylelikle 2 gül elde etmiş oluyoruz. kenarlardan kalan hamurlar tekrar yoğurulup açılıp kesilerek işleme devam edilecek 200 derecede yaklaşık yarım saat pişirilecek,sıcak tatlıya soğuyan şerbet dökülüp çekmesi için üzeri örtülerek bekletilecek.
Yorumlar
ÇOK GÜL TATLISI GÖRDÜM AMA BU KADAR GÜZEL KABARAN KAT KAT AÇILMIŞ HİÇ GÖRMEDİM MARİFETLİ ELLERİNE SAĞLIK ÇOK ÖPÜYORUM DİLEKÇİM
bir mesaj kapatır mesafeleri birleş
tirir gönülleri.Kalbiniz nur,eviniz
huzur dolsun.Bayramınız mübarek ol
sun...
bir mesaj kapatır mesafeleri birleş
tirir gönülleri.Kalbiniz nur,eviniz
huzur dolsun.Bayramınız mübarek ol
sun...
Senin ve güzel ailenin Kurban bayramınızı tebrik ediyor, daha nice bayramlara sevdiklerimizle beraber sağlıkla, mutlulukla, huzurla, kavuşmamızı diliyorum.
Sevgiler, Hayırlı Bayramlar...
Sevgiler...
Çok sevgiler,
ellerine sağlık.Nefis görünüyor.
Bu tatlının şekline bayılıyorum. Çok şık bir sunum oluyor.
Sevgiyle kal.