LİMONATA


limonata tarifini daha önce yayınlamıştım ama bu sıcak günlerde tekrar hatırlatmak istedim,önceki tarifimi aynen kopyalıyorum
http://dilekkmutfakta.blogspot.com/2008/06/ev-yapimi-limonata.html
MALZEMELER:
4 limon
tozşeker
su
2-3 parça limon tuzu
YAPILIŞI:
Öncelikle limonlar çok güzel yıkanır, ben sadece bunun için bir dişfırçası aldım iyice fırçalıyorum ,daha sonra kabuklarını rendeliyorum yarım bardak kadar toz şekerle iyice ovup bir kenarda bekletiyorum. Kabuklarını rendelediğim limonları limonlukta sıkıyorum büyük bir kapta şekerli su hazırlıyorum bu suyun içine limon kabuklarını,limon suyunu ve limon tuzunu katıp iyice karıştırıyorum şekerini zevkinize göre ayarlıyabilirsiniz daha sonra tel süzgeçle süzüp şişelere dolduruyorum 4 limondan yaklaşık 2,5 3 kilo kadar limonata oluyor. EĞER ÇOK ACELENİZ VARSA BU İŞLEMLERLE UĞRAŞMAK İSTEMİYORSANIZ SİZE ÇOK KOLAY BİR YÖNTEM DAHA, BU TAMAMEN BENİM UYDURMAM AMA GÜZEL OLUYOR.
Limonları yıkayıp 4 e bölüp biraz şekerle beraber rondoya atın iyice ezilsinler diğer tarafta şekerli su hazırlayıp hepsini karıştırıp süzün limonun beyaz kabuklarıda karıştığından tadı biraz acımsı oluyor ama bu da bir yöntem..

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Ellerine saglik canim,yaz günlerine cok yakisir buzlu buzlu...
Miskokulu Lezzetler dedi ki…
Dilekcim eline sağlık bende sık sık yapıyorum nefis üstelik ev yapımı sağlıklı.Sevgiler..
Rakunt ideas dedi ki…
En iyisi ev yapımı öyle değil mi?ellerine sağlık Dilek
YeMeK vAkTi dedi ki…
limonataya yaz sıcağında tercih edilebilecek en serin ve sağlıklı içecek ellerinize sağlık ben ikinci tarifi etercih ederim ama:)
aldigikadarun dedi ki…
yazın vazgecilmezi ellerinize saglık cok guzel gozukuyor
mandalincikmazi dedi ki…
Dilekcim
şu an limonata olsa ne iyi olurdu valla dışardan geldim felaket bir sıcak ..
Ellerine sağlıuk canım........
sarımutfak-hande dedi ki…
yazın en güzel içeceği
çok severim çok
ellerine sağlık canım
nesrin dedi ki…
Bu tarif bize her zaman lazim. Sevgiler...
Adsız dedi ki…
Limon kabullarini ve suyunu sekerli su ile karistirinca resimdeki rengi alabilmesi için ne kadar bekletmek gerekiyor? ? Yoksa hemen suzuyormusunuz?