TRAHNA
isim olarak değişik bir yemek ama bildiğimiz zeytinyağlı barbunyadan tek farkı taze mısırla pişiriliyor olması,bu yemekle 20 yıl önce eşimle evlenince tanıştım bir çeşit memleket yemeği orjinali birazdaha farklı ama ben kendi ağız tadımıza uyarladım.
MALZEMELER:
1 kilo taze barbunya
4-5 tane taze mısır
2 tane domates
zeytinyağ
1 tane kurusoğan
tuz ve 2 adet kesme şeker
YAPILIŞI:
mısırlar bıçak yardımıyla dikine kesilir,koçanından taneleri ayırılır.Tencerede zeytinyağında 1 tane büyükçe kuru soğan yemeklik doğranıp kavrulur, 2 domatesin kabukları soyulup çok küçük doğranır ya da rendelenir domatesler biraz suyunu çekince barbunyalar ve mısırlar ilave edilir biraz domatesle karıştırıldıktan sonra sıcak su konup tuzu ve şekeri ilave edilip pişirilir, ben düdüklü tencerede 15 dakikada pişiriyorum.Kışında yemek için mısırları ve barbunyaları ayıklayıp dondurucuya koyuyorum aynı lezzette yiyiyoruz.Deneyin pişman olmazsınız,kolay gelsin AFİYET OLSUNNN...
Yorumlar
barbunyayı çok severim ama mısırlısını hiç yemedim ellerine sağlık güzel olmuş deneyeceğim canım
sevgiler
Canım bu yemek bana bizim mısır çorbamızı hatırlattı aynı malzemeleri kullanıyoruz, ama tabii çorba olduğu için daha sulu,bu yemeğin de aynı lezzette çok güzel olduğuna eminim, ellerine sağlık güzelim, ama ismi çok ilginçmiş.
Canım cuma günü yolculuğumuz başlıyor,Bursa'ya geldiğimizde seni ararım,kısmetse seninle tanışmayı ailecek çok istiyoruz canım, görüşmek üzere ailecek selamlar...
güzel yorumun için teşekkürler. çok değişik ve nefis bir lezzet olmuş.eminim tadı harikadır.ellerine sağlık.sevgiler.