EVDE İSKENDER KEBAP


Evde çok sık yaptığım,çocukların çok severek yediği iskender kebap hem çok kolay, hem de lezzetli, BURSA lı olarak vezgeçilmez yemeğimiz,bunu yerken kiloları düşünmeyeceksiniz yoksa tadına varamazsınız. Eskiden etini kendim hazırlardım,şimdi hazır döner çıktı işimiz kolaylaştı.Kolay gelsin afiyet olsun...
MALZEMELER:
pideci veye kebapçılarda satılan tırnak pide
kişi başı 1 pide hesaplıyorum
1 paket et döner
4-5 kaşık domates salçası
yoğurt
tereyağ
YAPILIŞI:
öncelikle domates sosunu hazırlıyorum 4-5 kaşık salçayı tereyağda biraz kavurup bol su ilave ediyorum iyice kaynatıyorum sos hazır.dönerleri teflon bir tavada tereyağla birlikte hafif kızartıyorum. yoğurdu biraz sulandırarak bir kenardada onu bekletiyorum,servis tabaklarına önce pideleri diziyorum taze değilse fırınlamanız daha iyi olur,pidelerin üzerine bolca salçalı sos onun üzerine yoğurt,üzerine etleri diziyorum son olarakta üzerine kırmızı biberle yakılmış bol tereyağ hazırlarken biraz hızlı olmak gerekiyor malzemelerin soğumaması bakımından.

Yorumlar

nagehan dedi ki…
Dilekcim iskender nefis görünüyor ama ben tokum almasam olurmu, ben şu altdaki ıspanaklı kekden bir dilim alıyorum çayımın yanına :)))

Ellerine sağlık canım
Sevgiler
Nagehan
ESRA dedi ki…
ellerine sağlık,daha dün bende iskender yedim iskender kebabçısında:)nasılda güzeldi,seninkisi de kesin güzel olmuştu:)ama yoğurdu öle dağıtmak yerine kenarına koyarsan daha çık görünür:)hem yerken etleri yoğurda bandırıp yemesi daha zevkli:)

sevgiler