KABAK TATLISI

MALZEMELER:2 kilo kabak,4 bardak tozşeker,dövülmüş ceviz.
YAPILIŞI:kabaklar dilimlenip kabukları soyulur,tencereye dizilir istenirse üzerine şekeri dökülüp birkaç saat bekletilip pişirilir, istenirse de hemen kısık ateşe konup suyunu salıp çekinceye kadar pişirilebilir.KABAKLAR yumuşayınca fırın kabına alınıp üstleri kızarıncaya kadar fırınlanır.İri dövülmüş cevizle servis yapılır..AFİYET OLSUUUNNNN.....

Yorumlar

www.illedeyemek.com dedi ki…
mmmm misler gibi bir kabak tatlısı eline sağlık...
EZGi :)) dedi ki…
canım kabak tatlısına bayılırım.enfess görünüyor.ellerine saglık
sevgiler
SOFRAM dedi ki…
Canım çok severim kabak tatlısını , sıkta yaparım. Ben de kısık ateşte hemen pişiriyorum, hiç sulanmasını beklemeye gerek yok, ama fırınlanmış daha da güzel olur, ben de bir dahakine öyle deneyeyim,ellerine sağlık canım, öptüm...
Dilek Mutfakta dedi ki…
illedeyemek-ezgi uğurlu-sofram yorumlarınız için teşekkürler,tekrar beklerim