4 Şubat 2008 Pazartesi

KABAK TATLISI

MALZEMELER:2 kilo kabak,4 bardak tozşeker,dövülmüş ceviz.
YAPILIŞI:kabaklar dilimlenip kabukları soyulur,tencereye dizilir istenirse üzerine şekeri dökülüp birkaç saat bekletilip pişirilir, istenirse de hemen kısık ateşe konup suyunu salıp çekinceye kadar pişirilebilir.KABAKLAR yumuşayınca fırın kabına alınıp üstleri kızarıncaya kadar fırınlanır.İri dövülmüş cevizle servis yapılır..AFİYET OLSUUUNNNN.....

4 yorum:

http://illedeyemek.blogcu.com/ dedi ki...

mmmm misler gibi bir kabak tatlısı eline sağlık...

ezgi uğurlu dedi ki...

canım kabak tatlısına bayılırım.enfess görünüyor.ellerine saglık
sevgiler

SOFRAM dedi ki...

Canım çok severim kabak tatlısını , sıkta yaparım. Ben de kısık ateşte hemen pişiriyorum, hiç sulanmasını beklemeye gerek yok, ama fırınlanmış daha da güzel olur, ben de bir dahakine öyle deneyeyim,ellerine sağlık canım, öptüm...

Dilekk dedi ki...

illedeyemek-ezgi uğurlu-sofram yorumlarınız için teşekkürler,tekrar beklerim

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...