30 Kasım 2007 Cuma

HAMSİ BUĞULAMA

MALZEMELER:1 kilo hamsi,kurusoğan,maydanoz, tuz,az sıvıyağ,limon,domates
YAPILIŞI:Balıklar kılçıklarından tamamen ayıklanır,bol suda yıkanıp tuzlanır.Tepsinin altına 1 tane kuru soğan yarım ay şeklinde doğranır, üzerine balıklar yüzyüze kapatılarak dizilir,tekrar soğan doğranır,maydanoz,domates ve limonla süslenir,pul biber ekilir,çok az sıvıyağ gezdirilip kızarana kadar fırınlanır.

5 yorum:

ilkayy dedi ki...

canım çok güzel gözüküyor ellerine saglık....:)

Dilekk dedi ki...

ilkaycım teşekkür ederim,yine beklerim.

zerrin -misss dedi ki...

Merhaba dilek,

hamsinin gelmediği bir memleketde hamsi gördükçe canım çekiyor :))
Gelen hamside hamsilikten çıkıyor :))

Ellerine sağlık hayatım...

afiyetler olsun..

Blog manşetde seni görmek beni mutlu etti. Umarım her yeni yazını orada görürüm.

sıcacık sevgiler..

www.misssgibi.com

Dilekk dedi ki...

sevgili zerrin ziyaretin beni çok mutlu etti teşekkürler seve seve tarif göndereceğim bloğunuza

GÜLEN dedi ki...

SELAMLAR TARFİLER NEFİS GORUNUYO ELINE SAGLIK HAYIRLI RAMAZANLAR BENDE BEKLERIM

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı ’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyara...