AYVA TATLISI
MALZEMELER:
6 Adet orta boy ayva
2 bardak su
5 bardak şeker
ceviz-kaymak
( ben 4 ayvadan yaptığım için şekeri 3 bardak kullandım suyu 1,5 bardak koydum)
YAPILIŞI:
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve ikiye kesin çekirdek yataklarını temizleyip tencereye dizin. Üzerine suyu koyup çekirdeklerin ve kabukların bir kısmını ekleyip 5 dakika kaynatın daha sonra şekeri ilave edip kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp tencerede kalan jöleyi ortalarına paylaştırın, kaymak ve cevizle servis edin...AFİYET OLSUN
6 Adet orta boy ayva
2 bardak su
5 bardak şeker
ceviz-kaymak
( ben 4 ayvadan yaptığım için şekeri 3 bardak kullandım suyu 1,5 bardak koydum)
YAPILIŞI:
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve ikiye kesin çekirdek yataklarını temizleyip tencereye dizin. Üzerine suyu koyup çekirdeklerin ve kabukların bir kısmını ekleyip 5 dakika kaynatın daha sonra şekeri ilave edip kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Daha sonra servis tabağına alıp tencerede kalan jöleyi ortalarına paylaştırın, kaymak ve cevizle servis edin...AFİYET OLSUN
Yorumlar