ELMALI TURTA



MALZEMELER
200 gr margarin veya tereyag (oda isisinda)
Yarim cay bardagi sivi yag
1 yumurta
4_5 kasik toz seker
1 pk kabartma tozu
Yaklasik 3 bardak un
ELMALI HARC
3 orta boy elma
4 kasik seker
Tarcin
UZERI ICIN pudra sekeri
YAPILIŞI
Yumusak margarinle sekeri iyice birbirine yedirip diger malzemeleri ekliyoruz cok fazla yogurmadan ele yapismayan bir hamur elde ediyoruz , hamurdan yumruk kadar bir parca ayirip dolaba kaldiriyoruz kalan kismi yagladigimiz yuvarlak borcama esit kalinlikta yayiyoruz.
Elmalari rendeleyip suyunu sıktıktan sonra tarcin ve şekeri ekleyip hamurun uzerine yayiyoruz.
Ayirdigimiz hamuru ister uzerine rendeleyebilirsiniz, isterseniz acip seritler kesip kafes yapabilirsiniz.
180 derecede pisirip, ciktiktan sonra pudra sekeri ile servis ediyoruz...

Yorumlar