16 Şubat 2018 Cuma

TART TİRAMİSU


MALZEMELER
2 yumurta
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi sıvı yag
2 kasik kakao
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
2 cay bardagi un
MUHALLEBISI
1 yumurta sarisi
1 cay bardagi tozseker
2 kasik tepeleme un
2,5 su bardagi un
100 gr labne
ISLATMAK ICIN
Yarim su bardagi ılık su
1 tatli kasığı nescafe
YAPILIŞI
Tart malzemesini cirpip yagladigimiz tart kalibinda 180 derecede 15_20 dk pisiriyoruz.
Labne haric muhallebiyi pisirip ilininca labneyi koyup cirpiyoruz.
Tartimizi neskafeli su ile islatip muhallebiyi dokuyoruz.
Soguyunca bolca kakao ekip servis ediyoruz... 

Hiç yorum yok:

BAYRAM TATLILARI