RED VELVET CAKE- KIRMIZI KADİFE KEK




Uzun zamandır merak ettiğim bir tarifti sevgili NURLU MUTFAKTA ' nın RED VELVET KEKİ.
Arkadaşım denemiş biz çok beğendik, arşivimizde bulunsun dedik..
MALZEMELER
3  yumurta (iri boy)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
 1 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 fiske tuz
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı elma sirkesi
2 su bardağından 2 parmak eksik un
KREMA 
1 paket krema (200ml)
200 gr labne peynir
1 poşet kremşanti
1 çay bardağı süt 
6 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI 
(çok uzun olduğu için direk kopyalıyorum) 
  1. Öncelikle butter milkimizi yapalım..1 su bardağı sütü ılıtalım,dikkat edin ,sadece ılıyacak,çok ısıtmayın,sonra süt kesilir.Ilıyınca içine 1,5 tatlı kaşığı elma sirkesini ekleyip,bir kenara koyun.[Buttermilk yerine kefirde kullanabilirsiniz.][Buttermilki 1 su bardağı süt+1,5 tatlı kaşığı elma sirkesiyle yapıyoruz.]
  2. Yumurta ,vanilya ve şekeri iyice  çırpın.
  3. Daha sonra buttermilk veya kefiri  ekleyin.(Ben kefiri tercih ettim,bence aynı etkiyi gösterdi..)Sonrada sıvıyağınızı ekleyin ve çırpın.
  4. Karbonatın üzerine elma sirkesini veya limon suyunu ekleyin ve kabartın.Unu ,kakaoyu,gıda boyasını,kabartma tozunu  ve tuzu bir kaba eleyin ve kek hamuruna kaşık kaşık ekleyin,hafif hızda mixerle çırpın.En son karbonatlı sirkeyi ekleyin..Kek hamurunuz artık hazır..
  5. 26 cm.lik kelepçeli kalıbı yağlayın ve yağlı kağıtla kaplayın.Kek hamurunuzu içine koyun.175 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin..
  6. Kekiniz pişerken kremanızı hazırlayın.Soğuk kremayı çırpma kabına boşaltın,çırpın,kabarınca içine soğuk sütü,pudra şekerini  ve toz krem şantiyi ekleyin.En sonda içine labneyi ekleyin ve tekrar çırpın.Sonrada buzdolabına koyun,iyice soğusun.
  7. Kekinizin pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin,pişince fırından alın soğusun..
  8. Pişen kekinizin en üzeri kabarık olacaktır,onun üzerini düzleştirmek için dikkatlice  kesin ve bir kenara ayırın.Daha sonra kestiğimiz parçayı kullanacağız..Kalan keki 3 eşit parçaya bölün.
  9. Kek katlarının aralarını hazırladığınız soğuk kremayla kaplayarak kat kat dizin.Ben aralarına vişne ve beyaz çikolata kırıntılarıda koydum..Sonrada kremanın kalanıyla üzerini tamamen kaplayın.Ayırdığınız kek parçasını rondodan geçirin ve kekinizin kremasının her tarafını bu kırıntılarla kaplayın.
  10. Kekiniz artık hazır.Buzdolabına koyun ve soğutun.Bir kaç saat sonrada ikram edin.Kekinizin katlarınızı diğer kekler gibi ıslatmaya gerek yok,çünkü kekimiz hafif nemli bir kek ve kremanın kıvamı yeterli geliyor..
  11. Teşekkürler NURŞEN' cim.
http://nurlumutfakta.blogspot.com/2012/11/red-velvet-cake-kirmizi-kadife-kek.html  


Yorumlar

Özgen dedi ki…
Harika ne zamandır bu keki yapmayı istiyordum deneyeceğim sevgiler
Gülşah Sönmez dedi ki…
Yeni bloğum açıldı abone olursanız çok sevinirim ve açılışa özel bir çekiliş düzenledim beklerim Sevgiler :)
www.gulsahworld.com