KABAK SARMA



Malzemeler
3 tane kabak
200 gr kıyma
1 tane kuru soğan
1 fincan ince bulgur
Tuz
Karabiber 
Hazırlanışı
Kabaklar yıkanıp uzunlamasına ince dilimler yapılır
 üzerleri bolca tuzlanır 2 saat bu şekilde bekletilir 
bu arada yumuşayacaklar
kıyma, bulgur,rende kuru soğan, tuz , karabiber yoğurulur
kabaklar bol su ile yıkanıp iç harç konup sarılır
ek yerleri alta gelecek şekilde tencereye dizilir
1 bardak kadar su ve yeterince sıvıyağ konup pişirilir 
 sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ile servis yapılır...

Yorumlar

güzel bir tarif, en azından oyarak kabak içleri ziyan olmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ