KATLI AÇMA






 çok önce yayınladığım bir tarifti çok sık yaptığım için güncellemek istedim...Hala denemeyen varsa mutlaka denemeli...
    MALZEMELER:
  • 2 yumurta/(1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 bardak süt
  • 1 paket yuva maya
  • 1 kaşık şeker
  • 1 kaşık tuz
  • 1 kilo kadar un
  • susam
  • 1 paket yumuşak margarin
YAPILIŞI:
  • sütün 1 bardağı ılıtılıp maya içinde eritilir,
  •  un yoğurma kabına konur ortası açılıp yağ, yumurta,süt,şeker,tuz konup yoğurulur. 
  • hamur 2 ye bölünür bölünen parçalarda 6 ya bölünür,12 beze oluyor. 
  • 1 paket margarinde 10 parçaya bölünür, 6 beze pasta tabağı kadar açılır  
  • 5 katına margarin sürülür en üste sürülmez hamur merdaneyle büyütülür sigara böreği gibi kesilir , 
  • istenen iç malzeme konur,diğer 6 bezeye de aynı işlem uygulanır, 
  •  sarılır tepsiye konup 1 saat kadar mayalandırılır,yumurta sarısı sürüp susam ekilir ve fırınlanır...

Yorumlar

Şeniz Akgündüz dedi ki…
Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık
eylem ceylan dedi ki…
valla agızda dagılan türden bir tarif galiba.foto öyle gösteriyor.ellerine saglık.
akasyakokusu dedi ki…
Pastane raflarindakiler gibi pekte güzel süzülüyor. Ellerine saglik kahvalti için alıyorum.Sevgiler. .

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ