KARIŞIK TURŞU




bu yıl da kışlık turşularımı hazırladım sabırsızlıkla olmalarını bekliyorum, beni takip edenler bilir turşu tarifim hiç değişmez, beni mahçup etmez. Hatırlatmak amacıyla işte tarif:
tüm malzemeyi doğrayıp biraz senmesi için tuzlayıp bekletiyorum, daha sonra kavanozlara doldurup aralara bol sarımsak, 5-6 tane nohut koyuyorum, en son kerevizle kapatıp kaynattığım tuzlu suyu sıcak sıcak kavanozlara paylaştırıyorum.Ağzını kapatıp serin ve karanlık bir yerde 10-15 gün saklıyorum...
1 kilo su için:
2 kaşık turşu tuzu
1 kaşık toz şeker
1 çay bardağı sirke (1 su bardağı koydum bu sefer)

kaynatıp sıcak sıcak malzemelerin üzerine döküyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ