ŞEFTALİLİ PASTA-YUFKA MANTISI-ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

 Geçen hafta büyük oğlumun doğum günüydü evde kendi aramızda küçük bir kutlama yaptık, meyveli pastaları çok sevdiği için şeftalili ve muzlu yaptım, zeytinyağlı biber dolması ve yufka mantısı ile durumu kurtardık...
       MALZEMELER:
  • 4 yumurta
  • 1 bardak tozşeker
  • 1 bardak un
  • yarım bardak nişasta
  • yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 pk kabartma tozu
        KREMASI:
  • 3 BARDAK SÜT
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 kaşık un
  • yarım bardak şeker
  • 1 yumurta sarısı  
  •    
  • YAPILIŞI:
  • --yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara koyup her ikisine de yarım bardak şeker ekledim ve iyice çırptım yumurta sarılarını çırparken yarım bardakta sıcak su ekleyip 2-3 dakika daha çırptıktan sonra yumurta beyazları ile karıştırdım daha sonra kuru malzemeleri ekledim çırpma teliyle iyice karıştırp 20 cm kelepçeli kalıpta 175 derecede yaklaşık 35 dakika pişirdim.
  • --kreması için önce şekerle yumurta sarısını çırpıp un ve nişastasını ekledim azar azar sütü ekleyerek karıştırıp pişirdim,soğuttum.
  • --üzeri içinde 1 bardak soğuk sütle kremşanti yaptım meyvelerle süsleyip tart jölesi döktüm.


 DOLMA TARİFİ İÇİN BURAYA TIK

 YUFKA MANTISI:   

  • öncelikle kıymayı mantı içi gibi soğan-karabiber ve tuzla hazırladım.  
  • yufkaları 4 e bölüp uç kısmına boydan boya kıyma yerleştirip sıkı sıkı rulo yaptım    
  • tepsiye dizdikten sonra hepsini beraber 2 şer parmak genişliğinde kesip fırınladım  
  • çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ döküp servis ettim...

     PATLICANLI BÖREK tarifi için:   TIK TIK...

Yorumlar

Nurşen Aksoy dedi ki…
Nice nice mutlu yıllar Tolgaya..Anneside neler yaparmış,hepsi nefis..ellerine sağlık Dilekcim..
Dilek Mutfakta dedi ki…
Nurşencin canım çok teşekkür ederim kendi kendimize yaptık, yedik birşeyler...
Unknown dedi ki…
dilek hanım bazı tariflerin yapılışını göremiyorum sadece resim var neden acaba
Nice senelere eline sağlık. Dileğim