TİRAMİSU (kedidili ile)




ne zamandır aklımda olan yapmak için bahane aradığım bir tarif sevgili SAĞLIKLIMUTFAK  Hilal hanımdan, labnesi çok değil harika bir kreması var kedidili ile yapıldığı için sanki daha da hafif ben çok beğendim, yapacaklara kolay gelsin...
MALZEMELER:  

  • 1 paket kedidili bisküvi   
  • 1,5 bardak sıcak su ve şekerle yapılmış nescafe 
  • 500 ml süt  
  • 1 yumurta sarısı 
  • 4 kaşık şeker 
  • 3 kaşık labne 
  • 3 kaşık un 
  • 1 paket vanilya   

YAPILIŞI:  
  • Un, yumurta sarısı, şeker bir tencereye konur. Üzerine yavaş yavaş  süt ilave edilerek orta ateşte karıştırılarak  pişirilir. 
  •  göz göz olmaya başlayınca altı kapatılır. Labne peyniri ve vanilya ilave edilerek  ara ara karıştırılarak ılık hale getirilir.
  • Kedidili bisküviler tırtıklı bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesilir. Demlenmiş ılık kahveye batırılıp çıkarılarak  20-22 cm bir kelepçeli  kalıba yan yana dizilir. Tabanına da da bisküviler yine kahveye  batırılarak dizilir.
  •  kremanın yarısı kalıba dökülür. Üzerine yine kahveye batırılmış bisküviler dizilir ve kalan kremanın yarısı da eklenir, üzeri düzeltilip biraz soğutulduktan sonra  kakao  serpilir ...



Yorumlar

Pasta çok görkemli görünüyor.Ellerine sağlık arkadaşım
Dilekcim eline sağlık afiyet olsun :) sevgiler :))
gül mutfagım dedi ki…
hersey sahane ellerinize saglik bana beklerim
seolara dedi ki…
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
cay-makineleri.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ