2 Haziran 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR



Enginarın en bol zamanı bol bol tüketmek gerekiyor, faydası saymakla bitmez en büyük özelliği vücuttaki zehri atıyor olması bu sebeple bol olduğu mayıs - haziran aylarında sofralarınızdan eksik etmeyin derim.  
Ben şu pazarlarda suda bekleyen enginarları hiç almam beyaz kalmaları için ilaçlı suda bekletiyorlar, benim gibi allerjik durumunuz varsa vay halinize, bu sebeple ayıklatıp hemen eve gelip pişireceksiniz ya da ayıklanmamış alıp evde ayıklayacaksınız.  

MALZEMELER:  
4 enginar
1 kase ayıklanmış bezelye
1 tane havuç
1 tane patates
1 tane büyükçe kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz...1 kesme şeker     
YAPILIŞI:     
  • Enginarları ayıklayıp limonlu suda bir süre bekletin,  
  • bu arada düdüklü tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğradığınız soğanı bir süre kavurun   
  • ve küp küp doğradığınız patates ve havuçları atın   
  • bunları da soteledikten sonra bezelyeleri atın bir süre sonra bütün olarak ayıklanmış enginarları üzerlerine  ters kapatın   
  • tuzunu, suyunu, şekerini , birkaç damla limon suyunu koyduktan sonra düdüklü  tencereyi kapatıp 10 dk pişirin .  

  • Servis tabağına alırken önce enginarları alıp üzerlerine 1 er servis kaşığı garnitür paylaştırıp, dereotu ile servis yapabilirsiniz...Afiyet olsun...


2 yorum:

nursel kepekli dedi ki...

Çok severim zeytinyağlı enginarı,çok güzel görünüyor,afiyet olsun

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
cay-makineleri.com

İFTAR İÇİN MENÜ ÖNERİLERİ

                             YAYLA ÇORBASI.. KARNIYARIK ..PİLAV...SU MUHALLEBİSİ                       ETLİ KURU FASULYE...BADEMLİ PİL...