FRAMBUAZLI PASTA




 
bu pastayı  
sevgili  arkadaşım  EMEL de yemiştim  harika bir lezzet hemen denedim ama bloğa koymadığımı anca farkettim
MALZEMELER
 4 yumurta
1,5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı  yoğurt
yarım çay bardağı portakal suyu
kabartma tozu
vanilya
2 kaşık kakao
1 portakal kabuğu rendesi
KREMA  
1 Paket hindistan cevizli puding
1 paket krem şanti
1 kutu krema
süt  
YAPILIŞI
Kremayı yapmak için tüm malzemeyi çırpma kabına koyup iyice çırpıyoruz, bu arada akışkan biir kıvamda olması için kontrollü olarak süt ekliyoruz kremamız hazır.
Kek için oda ısısndaki yumurtalar şeker ile çırpılacak diğer malzemeler eklenip 22 cm altına pişirme kağıdı kesilmiş kalıpta 170 derecede 30 dk kadar pişirilecek.
Kalıptan çıkarılıp soğutulduktan sonra 3 pata ayrılacak  aralara krema ve frambuaz konduktan sonra en üzerine kalan krema akacak şekilde dökülecek koyulaşmışsa biraz sütle açabilirsiniz, servis yaparken pişmaniye le süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

nursen aksoy dedi ki…
Dilekcim bitmediyse yemeye geliyorumm,nefis olmuss.ellerine saglik..sevgiler..
harika görünüyor elinize sağlık
Betül KÖROĞLU dedi ki…
bir izmitli olarak pişmaniyeye bayılıyorum. ellerine sağlık canım..

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ