NOHUTLU MANTI ÇORBASI



MALZEMELER: 

  • Yarım kilo mantı (ben donmuş mantı kullandım)   
  • 2 bardak kadar haşlanmış nohut  
  • 1 kaşık domates salçası  
  • 1 kaşık biber salçası 
  • yarım çay bardağı kadar sıvıyağ  
  • tuz---nane--pul biber--limon tuzu 

YAPILIŞI:  

  •  Sıvıyağda domates ve biber salçası bir süre kavrulur,pul biber eklenir  
  • ,2 litreye yakın su ilave edilir, kaynamaya başlayınca tuz ve mantılar eklenir, 
  •  5 dk kadar sonra haşlanmış nohutlar ve limon tuzu eklenir ekşi ayarını tadına bakarak yapabilirsiniz ekşisi biraz keskin olursa daha güzel oluyor. 
  •  Mantılar pişinceye kadar kaynatılır en son nane ekilip altı kapatılır.

Yorumlar

Ilhan Ucer dedi ki…
Ne de güzel olur. Çoğu yerde adı "yüksük çorbası" dır. Bir de üzerine kızdırılmış tereyağında nane süper olur. Elinize sağlık iyi ki hatırlattınız.
Özgen dedi ki…
Ellerine sağlık hem yemek hem çorba olmuş harika sevgiler...
Nursevin Sönmez dedi ki…
ellerine sağlık canım. Her yörede yapılışı değişsede. Herkesce sevilen çorba yemek tarifi için teşekkürler
Dilek Mutfakta dedi ki…
İlhan bey gerçekten tereyağında naneyi yakma fikri süper öyle denemeliyim teşekkürler....

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA