SADRAZAM LOKUMU



MALZEMELER:  (dikdörtgen borcam için)

  • 5 yumurta  
  • 1 bardak toz şeker  
  • 1 fincan ılık süt  
  • 1,5 bardak un 
  • kabartma tozu-vanilya   

KREMASI:  

  • 3 bardak süt 
  • 4 tepeleme kaşık un   
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker  
  • vanilya 

ÜZERİ İÇİN:  hindistan cevizi  -süt


YAPILIŞI:   

  • kek malzemesi ile keki çırpıp yağlanmış, unlanmış dikdörtgen borcamda 170 derecede pişirin. 
  • soğumaya bırakın. 
  • kremayı pişirip soğutun, isterseniz bu esnada 1 poşet kremşanti koyup çırpabilirsiniz  
  • kek soğuyunca 12 parçaya bölün- enine -3-   , boyuna -4- parça  
  • sonra her parçayı tekrar enine kesip araya 1 kaşık krema koyup  
  • rulo yapıp, önce süte sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin....

Yorumlar

Özgen dedi ki…
Ellerine sağlık harika görünüyor sevgiler...
Turuncu Tatlar dedi ki…
Çok güzel olmu canım ellerine sahip begendigım bir lezzet sevgilerimle..
BENİMDENİZİM dedi ki…
Merhaba arkadaşım yıllardır yaptığım hit tatlılarımdan biridir bıkmadan usanmadan hala büyük bir zevkle yeriz bütün arkadaşlarımın tercih ettiği bir tatlı ellerine sağlık

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ