#yemekfırtınası 9.GÜN ISPANAKLI PASTA

9. Gün : Ispanak sevmiyorum diyen kalmasın Çocuğuma, eşime ıspanak yediremiyorum. Yedirmenin yöntemini ben buldum, bu tarif garantili deneyin dediğimiz tarifler tüm ıspanak sevmeyenler için geliyor.Sevgili ZERRİN...
m
MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 bardak toz şeker
yarım bardak ılık su
yarım bardak sıvıyağ
kabartma tozu
vanilya
haşlanmış, rondodan geçirilmiş, yarım bardak ıspanak

2 paket kremşanti (1 tanesini arası için kremaya ekliyorum,1 tanesini üzerine kaplıyorum)
YAPILIŞI:
Öncelikle 250 gr kadar ıspanak az suda 5-10 dk haşlanır süzülüp rondodan geçirilir bu halde yarım su bardağı kadar oluyor.3 yumurta şekerle çırpılır yarım su bardağı ılık su ilave edilip çırpmaya devam edilir,sıvıyağ,ıspanak püresi,2,5 bardak elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya eklenip hamur yapılır,yağlanmış ve tozşeker serpilmiş yuvarlak borcamda 175 derecede 20 dk kadar pişirilir.Fırından çıkan kekin yanlarındaki yuvarlak kısımlar kesilir bunlarda rondodan geçirilip üzerini süslemek için kullanılacak.Kekin üzerine 1 bardak suyla 2 paket kremşanti çırpılıp konuyor ama ben krem şanti sevmediğim için araya krema yapıyorum üzerine kremsanti sürüyorum.
KREMA İÇİN: 2 bardak süt 1,5 kaşık nişasta
1,5 kaşık un
5 kaşık şeker ve vanilya kullandım.
ayrıca 1 paket kremşanti yapıp soğuyan kremaya ekleyin.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
güzel gibi