TAVUK SARMA




MALZEMELER: 


  • 2 parça göğüs eti (enine kesilip 4 parça olacak) 
  • garnitür (havuç-kabak-bezelye)
  • 1 br süt 
  • 1 dolu kaşık un  
  • tereyağ 
  • tuz-karabiber 

YAPILIŞI:  

  • Öncelikle sebzeleri istediğiniz ölçülerde kesip hafif soteliyoruz  
  • beşamel sos için  tereyağda kavurduğumuz unun üzerine su veya süt ekleyip  kaynatıyoruz ılınmaya bırakıyoruz. 
  • Enine kestiğimiz göğüs etlerini biraz dövüp 1 kaşık beşamel sos koyuyoruz üzerine garnitürleri koyup tavukları rulo yapıyoruz herhangi bir iple bağlayıp tavada kızartıyoruz. 
  • afiyet olsuunnn..

Yorumlar

nursen aksoy dedi ki…
Mımmm nefis olmuş,tam bir davet sofrası yemeği olmuş..ellerine sağlık..Dilekcim..iyi bayramlar.
pınar k dedi ki…
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...sayfanı zıyaret ettım.hepsıde bırbırınden nefıs tarıfler var.canım bende beklerım sayfama..takıbe aldım senı..eklıyorum..sevgılerımı bırakıyorum..

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ