MİLFÖY ÇANAĞINDA ET SOTE-SU MUHALLEBİSİ = GoldMaster-Ramazan mutfaklarına sihirli eller dokunuyor 4-

ET SOTE

 MALZEMELER:  

  • Yarım kilo kuşbaşı et  
  • 2 adet soğan 
  • 2 adet sivri biber 
  • 2-3 adet domates  
  • tuz-karabiber  

ÇANAK İÇİN:  

  • 4 tane milföy 
  • Milföylerimizi oda ısısında çözdürdükten sonra   terslerini yağladığımız krem karamel kalıplarının diplerine elimizle yerleştirip 10 dk kadar fırınlayalım,  çıkarıp bıçak yardımıyla çanakları kurtaralım.
YAPILIŞI: 

  • Etlerimizi kızdırdığımız düdüklü tenceremize atıp mühürleyelim, 
  •  Etler önce tencereye yapışacak daha sonra kendini salacaktır.  
  • Daha sonra yeterince tereyağ koyup doğradığımız kuru soğanları, sivri biberleri atıp bir süre kavuralım  
  • Domatesleri ekleyip bir süre daha  kavurduktan sonra 
  • 1 bardak kadar sıcak su ve tuzunu koyup 15 dk pişirelim. 

                                               SU MUHALLEBİSİ-BİCİ BİCİ

MALZEMELER: 
  
muhallebi

  • 5 bardak su  
  • 5 kaşık mısır nişastası   

şerbet 

  • 6 bardak su  
  • 2 bardak toz şeker  
  • kabuk tarçın 
  • karanfil   
  • kırmızı gıda boyası

YAPILIŞI: 

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım,  
  • bunun için bir tülbent parçasının içine tarçın ve karanfillerimizi sıkıca bağlayalım    
  • su ve şekeri ateşe koyup içine tarçın ve karanfillerin olduğu keseyi atalım  
  • çay kaşığının ucu ile gıda boyamızı ekleyelim ve  
  • 20 dk kadar kaynatalım    
  • 5 bardak su ve 5 kaşık nişastayı muhallebi kıvamında pişirelim 
  • ıslatılmış borcama dökelim  
  • her ikisi de soğuduktan sonra küp küp kestiğimiz muhallebimizin üzerine şerbetimizi döküp 
  • buz ile servis edelim.

Yorumlar

Handanın Tarifleri dedi ki…
şık bir sunum olmuş eminim lezzetide çok güzeldir elinize sağlık...
hepside çok güzel olmuş ellerinize sağlık
Canım facebook çıkalı blogculuk yok oluyor ,görüyorum yorumlar ya bir tane yada hiç yok ben çok üzülüyorum şahsen Blogculuğu bitirmeyelim yok etmeyelim
nursen aksoy dedi ki…
Ellerine sağlık Dilekcim,çok güzel olmuş..Afiyetler olsun..sevgiler,iyi bayramlar..
Sevimin Aşkanasi dedi ki…
nefis bayıldım ellerinize sağlık , Kolay yemek tariflerine ve çok şık sunumlara bayılıyorum sevgiler

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÜZÜMLÜ KURABİYE

MAYALI ve KABARTMA TOZLU POĞAÇA

RAMAZAN MENÜ ÖNERİLERİ