FAKİR KEKİ




bu kekin tarifini canım arkadaşım ve adaşım Dilek'ten aldım  http://incisi.blogspot.com/ aldığımdan beri de 4-5 kez yaptım biz çok beğendik, umarım sizler de dener-beğenirsiniz.
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
3 bardak un
1 pk kabartma tozu
susam
YAPILIŞI:
Öncelikle kek kalıbını margarin ile yağlayıp her tarafına susam ekip bekletin.
Diğer tarafta kek malzemesini iyice çırpıp kalıba dökün.
Kakao karıştırmak isterseniz bir kısmını ayırıp 2 kaşık kakao ve 2 kaşık kadar su ekleyip çırpın kekin üzerine döküp bıçak yardımıyla alttan üste biraz karıştırarak 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kadar pişirin.

Yorumlar

sarımutfak-hande dedi ki…
adı fakir keki ama görünümü zengin maşallah :))
çok güzel ellerine sağlık dilekcim
tatlı sefam dedi ki…
elıne sağlık bence mantolu zengın kek olmus
Nilgün Komar dedi ki…
çok havalı bir kekmiş denemek isterim.. ayrıca bursa'yıda çok özledim.. biraz yoğundum hep aklımdasınız! en kısa zamanda bir plan yapmam lazım! etkinliktlere de çok istedim ama bana uymayan tarihler oldu ben gelirken haber veririm reklam olmadan buluşuruz şekerim dost sohbetler ederiz :)
Nursevin SÖNMEZ dedi ki…
Bu malzemelere birde çay suyu katıyorum ben çay demi. ellerinize sağlık brde bu şekilde ben deneyeyim. İncisuyunda ellerien sağlık.
Merhaba Dilekcim,
Ben bu keke bayıldım. Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. Bloğunu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Sevgiler,
Bak Bu Harika dedi ki…
Gayet zengin ve gösterişli görünüyor oyaki , çok ye benisi var ağzım sulandı. elinize sağlık.
makeuparfume dedi ki…
Görüntü gerçekten harika, diyette biri olarak, şu an iç geçirerek bakıyorum :) Deneyip yenilecekler arasına ekledim. Yapan ve yazan ellerine sağlık. Sevgiler
www.makeuparfume.com
Adsız dedi ki…
You've made some decent points there. I looked on the web to find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

Have a look at my web blog: Abercrombie France
Yemek Tarifleri dedi ki…
Tarifiniz çok güzel. Teşekkürler, sevgiler.