31 Temmuz 2012 Salı

İNEGÖL KÖFTE




MALZEMELER:
1 kilo karışık kıyma(köftelik)
yarım su bardağı kadar kurutulmuş ekmek içi
1 çay bardağına yakın su
1 tane kuru soğan
1   tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz
YAPILIŞI:
öncelikle ben köfte için ekmek içlerini fırında ya da bir tepside kurutuyorum rondodan geçirip kavanozlara koyuyorum.
kıyma,ekmek içi,tuz ve suyu birlikte 10 dk kadar yoğurup kapaklı bir kaba koyarak dolapta 1 gece bekletiyorum. Ertesi gün limonla karbonatı köpürtüp ,rendelenmiş soğanı da ekleyip iyice yoğuruyorum.
Krema sıkacağına uç takmadan kıymayı dolduruyorum ve istediğim uzunlukta sıkıp kesiyorum, yine kapaklı  bir kapta dinlendirip pişirmeye yakın dolaptan çıkarıyorum,ister ızgara,ister teflonda pişiirebilirsiniz.

PRATİK SÜTLÜ TATLI

Sıcak yaz günlerinde yapabileceğiniz en kolay muhallebi MALZEMELER: 1 lt süt 1 bardak un 1 bardak seker 1 kutu krema vanilya meyve ...