Kayıtlar

Temmuz, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PATLICAN DİZME ve FIRINDA PİLAV

Resim
birçok blogda patlıcan dizmeyi görünce daha fazla dayanamayıp yaptım,ee yanına pilav da lazım attım ikisini de yan yana fırına, malzemeler açık seçik görülüyor ama tarif vereyim.
MALZEMELER:
4 tane patlıcan
400 gr kadar kıyma
domates-biber
salça sos
YAPILIŞI:
patlıcanları alacalı soyup 1 er parmak genişliğinde doğradıktan sonra tuzlu suya koydum, diğer tarafta kıyma,ekmek,soğan ve baharatlarla birlikte köfteyi yoğurdum,1 köfte 1 patlıcan olacak şekilde tepsiye dizdim üzerine bir miktar sıvıyağla 2 kaşık salçayı  kavurup sıcak su ekleyip sos yapıp döktüm,folyo kapatıp 200 derecede yarım saat kadar pişirdikten sonra folyoyu açıp kızarmasını sağladım.
PİLAV İÇİN:
2 bardak pirinci 1 saat kadar önce sıcak tuzlu suya koyup beklettim,daha sonra soğuk su ile iyice yıkayıp tereyağ ile önce şehriyeleri daha sonra da pirinçleri biraz kavurdum ve fırın kabına döktüm, 3 bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip fırına saldım.

RAMAZAN PİDESİ

Resim
Hamuru ekmek makinesinde mayaladım normal beyaz ekmek ölçülerini kullandım. Benim makinem Arçelik 900 gr ekmek ölçüsü tam geldi.Hamur mayalandıktan sonra makineden çıkardım tepsiye yağlı kağıt serip bolca galete unu serptim ve elimle şekillendirdim, elime yapışmaması için arada elimi suya batırdım,üzerine 1 kaşık kadar tereyağ gezdirip yumurta sarısı sürdüm ve fırınladım

SAHUR İÇİN ÖNERİLER

Resim
PEYNİRLİ POĞAÇA

         PATATES BÖREĞİ

            AÇMA

FIRINDA SUCUKLU TOST EKMEĞİ

      ZEYTİNLİ EKMEK



      SOSİSLİ MİLFÖY
          TENCERE PİZZASI

              LİMONATA
BÜZGÜLÜ BÖREK



ÇAYDANLIK KAPAĞI BÖREĞİ


           PUF BÖREĞİ



CEVİZLİ LOKUM

İFTAR MENÜSÜ

Resim
DOMATES ÇORBASI

 FIRINDA KÖFTE-PATATES
ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ
         KEŞKÜL

REÇELLERİM

Resim
vişne reçeli

böğürtlen reçeli


şeftali  reçeli





ahududu reçeli

            incir reçeli
 çilek reçeli
              portakal reçeli


reçelleri nasıl yaptığımı daha önce yazmıştım ama tekrar soranlar oldu tekrar etmekte fayda var diyorum.
MALZEMELER:
1 kilo meyve
1 kilo şeker
1 yemek kaşığı limon suyu  ya da
3-4 tane limon tuzu
YAPILIŞI:


meyveleri ayıklayıp, yıkayıp tencereye koyuyorum,üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte şeker iyice eriyene kadar bekliyorum, şeker eriyip köpürmeye başlayınca ocağı açıp 10 dk yüksek ateşte kaynatıyorum limon tuzunu az sulandırıp ilave edip 5 dk daha (toplam 15 dk)  kaynatıp kapatıyorum.Sulu gibi gelebilir fazla kaynatıp reçelin rengini bozmayın bir süre sonra koyulaşacaktır.