Kayıtlar

Temmuz, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

PATLICAN DİZME ve FIRINDA PİLAV

Resim
birçok blogda patlıcan dizmeyi görünce daha fazla dayanamayıp yaptım,ee yanına pilav da lazım attım ikisini de yan yana fırına, malzemeler açık seçik görülüyor ama tarif vereyim. MALZEMELER: 4 tane patlıcan 400 gr kadar kıyma domates-biber salça sos YAPILIŞI: patlıcanları alacalı soyup 1 er parmak genişliğinde doğradıktan sonra tuzlu suya koydum, diğer tarafta kıyma,ekmek,soğan ve baharatlarla birlikte köfteyi yoğurdum,1 köfte 1 patlıcan olacak şekilde tepsiye dizdim üzerine bir miktar sıvıyağla 2 kaşık salçayı  kavurup sıcak su ekleyip sos yapıp döktüm,folyo kapatıp 200 derecede yarım saat kadar pişirdikten sonra folyoyu açıp kızarmasını sağladım. PİLAV İÇİN: 2 bardak pirinci 1 saat kadar önce sıcak tuzlu suya koyup beklettim,daha sonra soğuk su ile iyice yıkayıp tereyağ ile önce şehriyeleri daha sonra da pirinçleri biraz kavurdum ve fırın kabına döktüm, 3 bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip fırına saldım.

RAMAZAN PİDESİ

Resim
Hamuru ekmek makinesinde mayaladım normal beyaz ekmek ölçülerini kullandım. Benim makinem Arçelik 900 gr ekmek ölçüsü tam geldi.Hamur mayalandıktan sonra makineden çıkardım tepsiye yağlı kağıt serip bolca galete unu serptim ve elimle şekillendirdim, elime yapışmaması için arada elimi suya batırdım,üzerine 1 kaşık kadar tereyağ gezdirip yumurta sarısı sürdüm ve fırınladım

SAHUR İÇİN ÖNERİLER

Resim
PEYNİRLİ POĞAÇA          PATATES BÖREĞİ             AÇMA FIRINDA SUCUKLU TOST EKMEĞİ       ZEYTİNLİ EKMEK       SOSİSLİ MİLFÖY           TENCERE PİZZASI               LİMONATA BÜZGÜLÜ BÖREK ÇAYDANLIK KAPAĞI BÖREĞİ            PUF BÖREĞİ CEVİZLİ LOKUM

İFTAR MENÜSÜ

Resim
DOMATES ÇORBASI  FIRINDA KÖFTE-PATATES ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ          KEŞKÜL

REÇELLERİM

Resim
vişne reçeli böğürtlen reçeli şeftali  reçeli ahududu reçeli             incir reçeli  çilek reçeli               portakal reçeli reçelleri nasıl yaptığımı daha önce yazmıştım ama tekrar soranlar oldu tekrar etmekte fayda var diyorum. MALZEMELER: 1 kilo meyve 1 kilo şeker 1 yemek kaşığı limon suyu  ya da 3-4 tane limon tuzu YAPILIŞI: meyveleri ayıklayıp, yıkayıp tencereye koyuyorum,üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte şeker iyice eriyene kadar bekliyorum, şeker eriyip köpürmeye başlayınca ocağı açıp 10 dk yüksek ateşte kaynatıyorum limon tuzunu az sulandırıp ilave edip 5 dk daha (toplam 15 dk)  kaynatıp kapatıyorum.Sulu gibi gelebilir fazla kaynatıp reçelin rengini bozmayın bir süre sonra koyulaşacaktır.